Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013


Σπιτικό Αμυγδαλοβούτυρο
 
Εδώ είναι η DIY συνταγή μου για αμυγδαλοβούτυρο. Είναι πολύ καλύτερο από ό, τι το φυστικοβούτυρο, καθώς τα φιστίκια αράπικα είναι συχνά εστία μούχλας  (ακόμα και τα οργανικά). Προσθέστε κάποιες υγιεινές πρωτεΐνες και υγιεινά λίπη, για σνακ ή για το πρωινό σας με ένα σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο.
 
 
Υλικά:
2 φλιτζάνια ωμά αμύγδαλα
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι μέλι
1-2 κουταλιές τις σούπας λάδι από λιναρόσπορο ή σησαμέλαιο (προαιρετικό)
 
 
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C
 
2. Απλώστε τα ωμά αμύγδαλα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστε τα για 10 λεπτά.
 
3. Αφήστε τα για λίγο εκτός φούρνου, και όσο είναι ακόμα ζεστά ρίξτε τα στο πολυμίξερ σας.
 
4. Ανακατέψτε τα αμύγδαλα σε μέτρια ταχύτητα για 5-15 λεπτά, ξύνοντας, αν είναι αμαγκαίο, το τοιχώματα του σκεύους.
 
5. Όταν φτάσει το μίγμα να έχει μία κρεμώδη υφή αμυγδαλοβουτύρου, τότε προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για 2-5 λεπτά ακόμα.
 
6. Θα ήθελα να προσθέσω επιπλέον 1-2 κουταλιές της σούπας από το λάδι λιναρόσπορου, ώστε να έχει μια ακόμα πιο ωραία υφή βουτύρου, για να απλώνεται ευκολότερα και να σερβίρεται με μήλο, για σνακ ή το πρωινό των παιδιών μου.
 
 
** Εάν δεν είστε σίγουρες για την «αντοχή» του πολυμίξερ σας, κάντε κάποια διαλείμματα στη διαδικασία ανάμειξης για να αποφύγετε την υπερθέρμανση. Μερικά αμύγδαλα θα χρειαστούν 15 λεπτά ανάμειξης, άλλα θα χρειαστούν 5 λεπτά. Εξαρτάται από το πολυμίξερ σας.

Family Wellness Athens
lauriann@familywellness.gr
www.familywellness.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου