Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Σούπα λαχανικών με φακές


Έφτιαχνα αυτή την σούπα για την οικογένεια μου και ήξερα ότι έπρεπε να  μοιραστώ αυτή τη συνταγή μαζί σας. Είναι η αγαπημένη μου σούπα από φακές. Χρειάζεται πολλή δουλειά για να ψιλοκόψετε τα υλικά αλλά τελικά γίνεται μεγάλη ποσότητα σούπας. Διατηρώ την υπόλοιπη που θα μείνει για μια γρήγορη και εύκολη λύση μεσημεριανού. Έχει πιο πολλά λαχανικά παρά φακές και μπορεί να δοθεί σε παιδιά από 8 μηνών και πάνω. Κόψτε τα λαχανικά σε μικρά κομματάκια, μικρότερα από ένα αρακά και έτσι είναι πολύ καλός τρόπος για  μωρά από  10 μηνών, να εξασκηθούν στο να τρώνε μόνα τους.

Σούπα λαχανικών με φακές
(προσαρμοσμένη από το Barefoot Contessa Cookbook)

500γρ φακές
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
1-2 κ.σ αλάτι
½ κ.γ τριμμένο μαύρο πιπέρι            
1κ.σ φρέσκο θυμάρι πολτοποιημένο (ή 1 κ.γ αποξηραμένο)               
1 κ.γ κύμινο
3 φλιτζ. σέλινο τεμαχισμένο        
3 φλιτζ. καρότο τεμαχισμένο
2 λίτρα ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών (χωρίς γλουταμινικό μονονάτριο - MSG)
¼ φλιτζ. πολτός ντομάτας
2 κ.σ ξύδι

1.     βράζετε τις φακές για 15 λεπτά και πετάτε το νερό
2.     σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα πράσα και το σκόρδο με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι,  το κύμινο σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά (μέχρι να μαλακώσουν).
3.     προσθέστε το σέλινο και τα καρότα και σοτάρετε για 10 λεπτά ακόμα
4.     προσθέστε το ζωμό λαχανικών την ντομάτα και τις φακές
5.     αφήστε το να πάρει μια βράση
6.     χαμηλώστε την φωτιά αφήστε το να  σιγοβράζει για μια ώρα χωρίς καπάκι
7.     προσθέστε το ξύδι.
8.     σερβίρετε με λίγο ελαιόλαδο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου