Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Γιατί οι δίαιτες δεν αποδίδουν:


o Γιατί κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, με διαφορετικές ανάγκες βασισμένες στο φύλο, την ηλικία και τον τρόπο ζωής. Πως είναι δυνατόν μια δίαιτα να εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων?

o Γιατί είναι ακραίες λύσεις. Είναι κάτι αντίστοιχο με την επιστήμη της φυσικής, όπου όταν ένα εκκρεμές διαγράφει πορεία προς το ένα άκρο, θα πρέπει αναγκαστικά να κάνει την ίδια πορεία και προς το άλλο. Μια δίαιτα μπορεί να αποδώσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα, αλλά οι έρευνες δείχνουν ότι μόλις διακοπεί επανέρχονται 4-5 κιλά.

o Γιατί είναι πολύ περιοριστικές. Οι άνθρωποι που αποτυγχάνουν να τηρήσουν τα οποιαδήποτε διαιτητικά προγράμματα δεν είναι ανίκανοι ή αδύναμοι. Οι δίαιτες εξ ορισμού απαιτούν αφοσίωση και περιορισμούς σε επίπεδα μη παραδεκτά για ένα υγιές ανθρώπινο σώμα.

o Γιατί οι άνθρωποι αποπροσανατολίζονται από τις αιτίες που τους οδήγησαν να πάρουν περιττά κιλά και βλέπουν την όποια δίαιτα σαν την μόνη υπεύθυνη. Για παράδειγμα, η αδιαφορία και η έλλειψη αξιολόγησης του συναισθήματος είναι το πρώτο πράγμα που μπορεί να προκαλέσει αστάθεια στο σωματικό βάρος.


Η ιστορία μου και το όραμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου